20 Aralık 2014 Cumartesi

2014’de yanımızda taşıdığımız teknolojik gereçler…


Bugünlerde birçoğumuzun çantasında, arabasında bulunan taşınabilir dolum (şarj) cihazları yaşamımızın büyük bir bölümünde etkin halde kullanılıyor. Gün boyu bir toplantıda mısınız? Tüm gece boyu sürecek bir etkinliğe veya bir davete mi gideceksiniz? Şarj durumunuzun tam gün boyunca sizi idare edip etmeyeceğinden endişe mi duyuyorsunuz?

Bulunduğunuz alanda şarj edebileceğiniz bir nokta bulunmuyorsa, ya da bu sorunu sıklıkla yaşıyor ve günün sonunda size ulaşmak isteyen kişiler sizinle iletişime geçemiyorlarsa, teknolojinin nimetlerinden faydalanarak taşınabilir, şarj edilebilir cihazları kullanmanız kaçınılmaz olmuş demektir.

Size önerebileceğim çok pratik bir gereç olan power bank şarj ünitesi sayesinde bu gibi dertlerden kurtulabilme olanağını bulmaktasınız. Bu minik aygıtı kullanımdan önce şarj ederek, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi de bu gereç sayesinde şarj edebilme olanağına sahip olabilmektesiniz. Ayrıca cep telefonu kabı formundan olan şekilleri de bulunan portatif şarj gereçleri de tercih sıralamasında en çok beğeni toplayanlar arasında yer alıyor.


Gün boyu twitter'dan instagram'a; instagram'dan swarm'a geçiş yapıyorsanız, yeni elde edilen verilere göre; her ay ortalama dokuz adet cep telefonu uygulaması kullanmış olduğumuz düşünülürsek, bu süreç içerisinde gün boyu mobilden kullandığımız uygulamaların çokluğuna da bakılacak olursa; telefon şarjlarının uzun süre dayanabilir olması mümkün değil gibi…

Hayatımıza giren cep telefonu ve kamera teknolojileri sayesinde 2013 yılı başlarında öncelikle Amerika’da başlayan kendi fotoğrafını çekerek, paylaşma çılgınlığı olan “Selfie”’yle bizler de geçtiğimiz yıl tanışmış olduk. Özellikle toplu Selfie paylaşımlarının çokça artan grafiği ile pek çok canlı, yaratıcı kareler sosyal medyada yer almaya başladı. Gezi fotoğrafları, grup fotoğrafları, ekstrem spor tutkunlarının paylaşmış olduğu Selfie’ler derken, 2014 yılının son aylarında, hayatımızdaki güzel kareleri daha da kolay çekebilmemiz için tasarlanmış olan, “Selfie Çubuğu” şeklinde tanımlanan yeni bir teknolojik aksam, kısa sürede hayatımıza giren sevimli, sosyalleşmeyi sağlayan gereç olarak karşımıza çıkıverdi.

Özellikle ayarlanabilir kol mesafesi ve oluşturulan açı sayesinde, yorulmadan, eziyet çekmeden, üstelik daha profosyonel selfie’ler çekebilmeye yönelik, ihtiyaç üzerine el monopodlarına uygulanan küçük bir modifikasyon ile bluetooth’a entegre edilerek, her türlü akıllı telefonlarla köprü oluşturulabilmekte; cihazın var olan telefonunuzun bluetooth aygıtı olarak tanımlanmasıyla, selfie çubuğunun üzerindeki bir buton vasıtası ile çekim yapabilir hale gelinebiliyor.


Son üç aydır ülkemizde de çok yaygın olarak kullanılan bu gereç sayesinde, 7’den 77’ye herkesin değişik yerlerde, teknolojiye uyumlu halde kullanıldığına sıklıkla rastlıyorum.

Geçenlerde öğle yemeği için gittiğim bir mekanda orta yaş ve üzeri diyebileceğim bir grubun yemek yedikten sonra buluşmuş oldukları ve o günün anısına fotoğraf çektirmek istemeleriyle;  birden bir bayanın selfie çubuğu gerecini çıkararak, arkadaşlarını selfie pozuna hazırlaması, gerçekten ilk bakışta çok ilgi çekiciydi. Ardından, teknolojiyi bu denli yakından takip ediyor olmaları da ayrıca çok hoşuma gitti. Sanırım yeni nesil anneanne ve babaanneler torunları sayesinde, bu gibi fütürist gereçlerle yarışabilecek kadar teknolojinin içinde bilinçli ve yukarıda bahsettiğim anı kurtaran aksamları kullanır hale gelebilecekler. İzlediğim bu tablo, tüm bunların kanıtı olsa gerek diye düşünüyorum...

Her zaman teknolojinin getirmiş olacağı kolaylıkların, günümüze renk katması dileklerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder