10 Mart 2010 Çarşamba

Anadolu'nun Kayıp Şarkıları

''Bir film düşünün, rüya gibi bir yolculuk yapıyorsunuz. Uygarlığın beşiği olduğu halde dünyanın unutmuş olduğu yerleri görüyor ve eşsiz Anadolu insanından olağanüstü müzikler dinlerken büyüleyici manzaraların tadını çıkarıyorsunuz. Yaşadığınız ülkeyi ne kadar tanımadığınızı hayretle görüyor, bu muhteşem halkı bir kere daha sevgiyle, coşkuyla kucaklamak istiyorsunuz.'' http://www.anadolununkayipsarkilari.com/
Bende bu akşam Anadolu'nun seslerini dinlemeyi, büyülü manzarasını seyretmeyi ve yüzyıllardır nice medeniyetleri içinde barındıran Anadolu'nun değişik kültürlerini öğrenmek için  bu akşamNişantaşı City's deki CityLife Sinemasındaki ön gösterimde olacağım. Ön gösterimden sonra yorumlarımı sizlerle paylaşmak dileğiyle.

* Anadolu'nun Kayıp Şarkıları 12 Mart tarihinde vizyonda olucak.

1 yorum:

  1. Bu filmin galasında bende bulundum. Anadolu'nun beşiğindeki bu eski medeniyetin ne denli gerilerde kaldığına bir örnek sergilendi. Bağrından kopan o türkülere yapılan alt yapıyla, o deyişler etnik parçalar şeklinde güncelleşti ve doğal bir yorumla beyaz perdeye aksettirildi. Çok güzeldi gerçekten, çok etkilendim. :))
    Renata A. Medina

    YanıtlaSil